Info

Sandberg Explorer er et solokoncertformat skabt i 2002 af den prisvindende og anmelderroste multikunstner Thomas Sandberg hvor improvisation, komik, fantasti, nysgerrighed og øjeblikkets magi er i højsædet.
Sandberg Explorer er i konstant forandring og kan tilpasses til enhver scene, location eller publikumsgruppe og har således henrykket alle aldre lige fra vuggestuer over hele folkeskolespektret til gymnasier og højskoler etc.

Sandberg Explorer inddrager altid lyde og instrumenter fra publikum.
Således bliver hver skoleklasse eller gruppe af børn bedt om at medbringe en ting til koncerten som Thomas kan spille på – og det skal helst være en udfordring.
Det har blandt andet været: flasker, kasser, spande, madkasser, sko, papir, sofaer, stiger, koste, klipsemaskiner, bøger, elever, leverpostejsmadder, udstoppede dyr, kælebamser etc. – bare for at nævne nogle få.
Ved Copenhagen Jazz Festival 2011 spillede Thomas en version af Sandberg Explorer, hvor han ikke havde instrumenter med overhovedet, men kun spillede på ting som han fik fra publikum.
Denne version blev kaldt Sandberg Recycle.

Sandberg Explorer anvender også ny teknologi, som f.eks. Thomas’ hjemmeprogrammerede LOOP og sampling software. Ved hjælp af dette kan han lave lydskulpturer og musikalske forløb, hvor han spiller sammen med sig selv.Sandberg Explorer har i to år toppet KODA’s liste over danske koncertnavne i udlandet og turnerer pt. intensivt i Norge og Sverige.

Sandberg Explorer modtog i 2011 en Danish Music Award med følgende begrundelse fra juryen:

“Musikeren, skuespilleren og improvisationsfænomenet Thomas Sandberg formår med stor overbevisning at formidle det kreative og skabende i jazzgenren. Med udgangspunkt i improvisationen leverer Sandberg et hæsblæsende og medrivende show med både improviserede rytmeserier, koordinationsspil med hænder og fødder.
En unik og dragende oplevelse for både børn og voksne.”